Dela:

BRA HALVÅR. När denna nyhet studsar ut har Vännäs MK avverkat precis sex av verksamhetsårets tolv månader med bl.a händelser som Rally Sweden, välbesökt årsmöte samt hyfsat med aktiviteter på Pengfors Motorstadion.
– Det känns som om vår verksamhet är på väg tillbaka mot där vi var före pandemin, säger VMK-profilen Roland ”Mikro” Åström till vannasmk.se.

Semester
Många av klubben medlemmar ser fram emot en efterlängtad semester där även Vännäs MK går ned på lägre varv.

– Nästa chans att se bilsport på vår ”hemmaborg” blir söndag den 21 augusti då vi arrangerar Höstnatta 2022, säger ”Mikro” (Umenatten körs lördag 20/8, arrangör Umeå AK, reds. anm.)

Tävlingarna har kommit igång. Vad säger vi om klubbens arrangemang?
– Nu i helgen hade vi skapligt med publik med bra väder som ville se rallycross på Pengfors. Tyvärr lite för få tävlande, men samma mönster går att utläsa i andra delar av vårt närområde. Några av ekipagen som ville vara med kunde inte för det fanns inte att få tag på t.ex stötdämpare & däck.

– Det är även komponentbrist i motorsporten. Hoppas på ljusning efter sommaren så att det inte sitter i detta för att kunna tävla, säger Åström (bild).

Stora festen
Fortfarande är det inte spikat något datum längre fram för att fira klubbens 70-års jubileum.

– Det måste passa vår samarbetspartner Hotell Vännäs. Information från styrelsen kommer så fort datum är fastställt.

Vännäs MK på Facebook
Allt fler hittar igen och gillar VMK på Facebook där webbredaktionen jobbat på för att kunna nå upp till magiska siffran 1 000 följare.

– Självklart vill vi sporra från styrelsen och bidrar med en jubileumsfilt (läs: fleecepläd) som håller ett marknadsvärde på runt 400 kronor. Webbmaster kommer att hålla utkik vem som passerar mållinjen och se till att priset kommer ut till vinnaren.

När denna nyhet hoppar ut torsdag morgon var vi uppe på 996 följare på klubbens officiella Facebooksida.