Tävlingsgrenar

DRIFTING

Drifting – Den nya generationens motorsport!

Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen.

Det är en actionfylld sport som tilltalar alla sinnen. Hastighet, däckrök, extrema bilar och starka profiler.

Läs mer!


FOLKRACE

Efteråt är alla bilar till salu
Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h.
Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och den allra största bilsportgrenen där hela familjen kan dela på samma bil.
Läs mer!


ENKEL BILSPORT

Enkelheten är kännetecknet

En vanlig ”Svensson-bil” kan bli en tävlingsbil! Är den bara besiktigad och skattad flnns det tävlingar för både en eller flera förare på samma bil. 

Läs mera!


RADIOSTYRD BILSPORT

Radiostyrd bilsport (RB) är en bilsport med radiostyrda modellbilar. I sporten finns två grenar, Track och Offroad.
Off road. Dessa är tävlingar som utförs i olika klasser beroende på skala. Banorna liknar ofta BMXbanor och ställer höga krav på förares skicklighet och ekipagens hållbarhet. On Road. Dessa tävlingar äger ofta rum på asfaltsbanor och liknar BTCC och STCC, men med mindre bilar (ofta i skalan 1:10). Hastigheterna är här mycket högre än i Off road.


RALLYCROSS / CROSSCART
Rallycross, hastighetstävling med specialutrustade bilar på sluten bana med grus- och asfaltsunderlag. Banans längd är cirka 1 000 meter. En rallycrosstävling består av ett eller flera heat med flera bilar. En tävling består av flera heat med sammanräkning av uppnådda resultat, fram till semifinaler och finaler.


MOTOCROSS / SKOTER
Motocross, MX, är en motorsport som körs med motorcykel på kuperad grus-, sand- eller jordbana. En mer publik- och TV-vänlig variant är så kallad stadioncross, eller supercross, som oftast körs inomhus. En modern motocrossbana är vanligtvis mellan 1 och 2[1] kilometer lång och 3 till 6 meter bred. Banorna följer vanligtvis den naturliga terrängen men har också inslag av artificiella hinder i form av olika sorters hopp.


RALLY / RACINGSPECIAL
Rally kallas en motorsportstävling som omfattar en relativt lång sträcka. Rally körs på vägar, så kallade ”specialsträckor”, som är avstängda för annan trafik och där det gäller att ta sig från start till mål på kortast möjliga tid. Mellan specialsträckorna kör man ”transportsträckor” där de allmänna trafikreglerna gäller. Till skillnad från biltävlingar på bana finns det, förutom förare, även en kartläsare med i bilen under rallytävlingar.