Dela:

CHECK AND RECHECK. Vännäs MK bjuder in till A-besiktning lördag den 17 december hemma hos Roland Johansson i Brännfors.
– Vi har under flera år kört detta upplägg tillsammans med Umeå AK och Lars Isaksson. Reglerna säger att det ska vara ny besiktning senast åtta månader efter vår i december, säger tekniske chefen Janne Carlsson hos VMK till vannasmk.se.

”Fri bordsplacering”
Enligt inbjudan kommer första ekipage att påbörjas från klockan 10.00 lördag den 17 december.

– Jag står som kontaktperson och kommer att föra upp alla om anmäler sitt intresse. Det behöver inte bli först till kvarn för att få en viss tid utan vi försöker köra ”fri bordsplacering” för att få ihop helheten för alla, betonar Janne Carlsson (bild).

Hur lång tid brukar en besiktning ta i genomsnitt?
– Du får nog räkna med ca 15-20 minuter per bil. Nu är jag så bortskämd med att kunna ha ett gäng tjejer som bistår med att vara tekniker. De är väldigt intresserade av bilar och noggranna. Faktiskt imponerad!

Vanliga brister?
– Mycket av felen som vi anmärker på är lampor i olika varianter. Ett vanligt fel är bromsljusen och då speciellt hos Volvobilarna. Mitt enkla råd för just detta är inte svårare än att provbromsa kvällen innan eller före bilen körs in i garaget i Brännfors.

De eventuella fel som upptäcks noteras  både i protokoll och i bilens speciella bok. Dessa fel ska vara åtgärdade av ägaren innan nästa tävling.

Kontaktuppgifter, Janne Carlsson
070-380 10 65
voctekniker@gmail.com