Dela:

PENGFORS. Nedräkningen till lördagens UTH (uthållighetstävling, reds. anm.) har pågått i över en månad men nu plötsligt är det bara några dagar kvar till lördag 7 oktober.
– Vi är dryga 30 anställda hos Northbike här i Umeå och vi lyckats med att anmäla två lag. Det ska vara vår första UTH för Northbike och denna upplevelse ska bli hundra procent rolig, det är jag helt övertygad om, säger  Emil Lindström till vannasmk.se.

Folkrace-bakgrund
Emil Lindström står som kontaktperson för bägge lagen som anmälts från Northbike.

Om man ska tro Emil Lindström kommer vi att hitta bägge lagen från Northbike på prispallen nu på lördag då Vännäs MK arrangerar den årligt återkommande och uppskattade UTH.

– Jag är nog den enda från våra lag som varit på en tävlingsbana i bilsporten. För min del har det varit att gasa och knuffas i Folkrace. Men vi som jobbar hos Northbike är av logiska skäl intresserad av motorer och har provat på andra motorsporter, säger Emil Lindström.

Har Ni hunnit tjuvträna innan lördagens tävlande?
– Haha. Inte riktigt, vår målsättning är att komma med två startklara bilar men jag lovar att tävlingshornen kommer nog att växa ut för de flesta av oss när det bränner till. Men jag är övertygad om att det inte blir samma hets som kanske det kan vara i Folkrace.

Har du lyckats värva med med några tjejer till laget?
– Jajamänsan. Fyra tjejer och resten killar.  De övriga tävlande lagen bör se upp för Regina Norberg samt Carro Nyberg. Kom ihåg var Ni läste detta först.

Målsättning
Att bilarna ska vara  i ordning gick det att tolka under intervjun. Opel Astran ska vara ok men den andra, en Ford, har krånglat lite med trasiga spindlar mm.

– Vi jobbar på (läs: torsdag kväll) och ska göra vårt bästa med det som behöver fixas på Forden.

Lagens målsättning?
– Att vi självklart ska stå på prispallen som vinnare och även säkrat andra platsen. Vi håller fanan högt!

23 lag till start
Från tävlingsledningen meddelas att sedan tidigare har Bilinorr tvingats kasta in handduken men nu när vi närmar oss lördag 7 oktober kan inte heller Umeå Fritid komma till start.

– Vi blir således 23 lag till start, säger Leif Sjöström från arrangerande Vännäs MK.

» Inbjudan med massor av bra information!