Dela:

GULD. Simon Olsson kan för första gången titulera sig svensk mästare.
– Det är självklart något extra och ännu roligare då det verkligen varit stentufft, kommenterade Vännäs MK-föraren efter att i sin BMW vunnit årets Back-SM.

”Bilen är grym”
Inför den här säsongen köpte Simon Olsson från Vännäs en ny BMW E36 med vilken han trivs riktigt bra.

– Bilen är grym, kanske framför allt i backe, menade Simon som inför barmarkssäsongen 2023 hade det största siktet inställt på rallycrosstävlande.

Simon kommer att ha kvar BMW:n och köra uppför backar nästa sommar också – ”Backe är klart billigare” – och då logiskt som det jagade bytet då han nu är regerande svensk mästare i den stora 2150-klassen.

Jonas Skoglund i bakhasorna
Årets SM-serie körde först två tävlingar i Arboga, därefter två i Bydalen innan det gångna helg var finaldags med två uppgörelser i Lima inför vilket Simon var i SM-ledning men det knappt före tidigare mästaren Jonas Skoglund.

– Det har varit tight hela sommaren.

Visst, Simon hade vunnit alla körningar fram till i söndags men då Jonas varit tvåa hela vägen hade Finnskogaföraren möjlighet att passera i totalsammandraget.

I den här disciplinen handlar det om riktigt små marginaler där Simon nu vann lördagens tävling med två tiondelar för att dagen därpå få nöja sig med andraplatsen, en futtig hundradel(!) efter nämnda Jonas.

Detta räckte ändå till totalseger för Simon i SM-serien.

– Det var kul och roligt att bilen höll ihop hela vägen, jag är självklart riktigt nöjd, sa Simon efter sin karriärs första SM-titel.

Sportsliga framgångar i Lycksele
Även i Lycksele gånga helg kunde vi hitta igen förare från Vännäs MK.

DM-silver till Magnus ”Abris” Abrahamsson i klassen 2150 samt samma valör till Magnus Larsson i Supernationell.

– Ett silver är inte fy skam men det känns som om det varit stolpe ut hela sommaren men samtidigt har det inte heller gått dåligt, säger Magnus Abrahamsson.

Utveckla, tack!
– Maskinen som vi byggde i våras har helt enkelt inte levererat som vi hoppats på. Sedan lite för mycket av bla punkteringar, styrstag. Tekniska bitar helt enkelt. Men ska jag vara ärlig jämnar nog sådant ut sig under åren.

Du berättade tidigare att bilen är till salu. Är det samma lika nu?
– Yes det är korrekt. Har jag bilen fortfarande ståendes i garaget när våren kommer 2024 har jag nog svårt att låta den stå om du förstår vad jag menar (skratt)!

 

Andreas Gunnarsson,  Skene MS (1) Magnus Larsson, Vännäs MK (2), Stefan Åeng, Lycksele MK (3) Foto: VÄNNÄS MK
AKBA FOTO & ART (Åke Bäckström)
Kvällen före lördagens tävlingar i Lycksele rådde det full aktivitet i vissa team med skruvning och justering av de sista.
Oskar Andersson, BK Dundret (1), Magnus Abrahamsson, Vännäs MK (2), Daniel Grubbström,  Arvidsjaur MS (3), Foto: Vännäs MK