Dela:

STOR UTMANING. Under denna eftermiddag släpptes bomben via nätet. Rally Sweden flyttas från Värmland till Västerbotten med Umeå som värdstad.
– Umeås utmärkande styrkor, förutom ett stabilt vinterklimat, är god hotellkapacitet i kombination med serviceplats och HQ på mässområdet Nolia, starkt växande näringsliv och attraktivt upptagningsområde publikmässigt. Även Östersund och Luleå presenterade starka upplägg och framförallt ett stort engagemang men i helheten är Umeå ett attraktivare koncept för Rally Sweden,” tillägger Olsson i pressmeddelandet.

Med sedan 1973
Sverige är idag ett av väldigt få länder som varit med från 1973 då rally-VM startade och har under alla dessa år haft Värmland som bas för tävlingen.

– Vintereventet är en av rally-VM’s största utmaningar och Sverige har varit en hörnsten sedan mästerskapets början”, säger WRC Promoters eventchef Simon Larkin i samma pressmeddelande.

Här kan du läsa hela det officiella pressmeddelandet!

Bilder från Svenska 2016, ett år då Annemo Friberg följde besiktningsfolkets arbete på nära håll och från det och några bilder från skogen.
Foto, samtliga bilder: ANNEMO FRIBERG