Dela:

RACINGSPECIAL. Nu på söndag står Vännäs MK som arrangör för en ny tävling på hemmabanan Pengfors Motorstadion. Tävlingen ingår i Förbundsmästerskap i Racingspecial för Övre Norra Bilsportförbundet 2022 och Racingspecial-cup 2022.
– Detta bör bli min tredje tävling med min nya bil (läs: Oper Kadett), säger motorprofilen Lars-Erik ”Zinken” Zingmark till vannasmk.se

Hösten 2021
Arbetet med den nya bilen startade hösten 2021 i garaget på Tallhedsvägen i Umeå. 

– Fick den klar till första tävlingarna på Pengfors / Bussjö i juni detta år. Allt som allt har jag med mig två tävlingar samt två träningar. I det stora nöjd med bygget förutom att motorn vill ”bluddra” när jag släpper gasen i kurvorna. Men problemet har gått år rätt håll. Betydligt mindre nu som stör mig, menar ”Zinken” (bild).

Bättre facit i Bussjö
Sett mellan de två banorna har Bussjö varit bättre sett till prestation.
– Har ingen förklaring till detta. Trodde att Opel skulle passa bättre än min tidigare Volvo på Pengfors.

Stor skillnad mellan ny & gammal bil?
– Att köra Opel är mycket roligare, mera racingbil. Volvo är mera lik en traktor.

Finlirar du något i garaget innan söndag?
– Skulle behöva byta vattenpump. Det har jag på dagordningen de närmaste dagarna.

VIKTIGA HANDLINGAR
» Inbjudan Racingspecial / FM 28/8 (Pengfors Motorstadion)
» Anmälningslista Racingspecial 28/8 (Pengfors Motorstadion)