Dela:

STYRELSE. Vid årsmötet för Vännäs Motorklubb den 22 mars valdes Jonas Sundqvist in som ny ledamot i styrelsen och kan numera titulera sig vice ordförande.
– Fick frågan från Erik (Åström, ordförande, reds anm) och efter lite funderande kändes det klockrent att tacka ja, sade Jonas Sundqvist till vannasmk.se.

Bakgrund
Jonas Sundqvist, 55, har sina rötter från Vännäs men är sedan 2011 boende i Umeå och stadsdelen Teg,  Orrvägen. Civilt jobbar Jonas hos Volvo-IT och detta i rollen som solution leader.

– Började hos Volvo här i Umeå för 33 år sedan och har varit på monteringen, tekniker samt även hunnit vara 2 år i Sydafrika. För några år sedan lades monteringen ned och jag hamnade i ett vägskäl. Söka nytt jobb, eller…

– Fick då ett erbjudande att börja jobba med IT inom Volvo med fokus på processer & produkter. Har varit med att starta upp fabriker och hyfsad bra kompentens samt ett bra kontaktnät.

Vännäs MK
För ganska länge sedan hade Jonas ett styrelseuppdrag hos Vännäs AIK Innebandy.

– Min pappa Roland (gick bort då Jonas var 12 år, reds. anm) var med i styrelsen hos Vännäs MK så jag kom tidigt i kontakt med motorklubben från Vännäs. Har hunnit med att köra Folkrace och sedan Rallycross tills det att börsen blev tom, sade Jonas med ett spontant skratt!

”Hyfsad skruvare”
Klubbens stora profil, Roland ”Mikro” Åström, lämnade oss under februari.

– En mycket god vän som jag hjälpte till med att vara mekaniker.  Vi byggde hans Astra och ”Mikro” lärde mig mycket i garaget, en bra mentor helt enkelt.

Delade sysslor
Att klubben vill fortsätta utvecklas råder det ingen diskussion om, något som kom fram vid årsmötet i mars.

– Det går inte att ersätta ”Mikro” på allt vad han kunde och hans kontakter men vi har försökt dela upp arbetsuppgifter inom styrelsen för att inte tappa bort något. Det känns som vi har fått ihop en bra grupp i styrelsen och även i klubbens olika kommittéer. Närmaste uppdrag för klubbens samtliga medlemmar är städdag på Pengfors Motorstadion den 13 maj. Där kommer klubben att bjuda alla som ställer upp på lunch.

Minnesrace – lördag 27 maj
Klubbens bana i Pengfors skottades för några veckor sedan för att hjälpa naturen att få snön att smälta snabbare.

– Det är inte så många veckor kvar till vår tävling för att hedra ”Mikro” men vi hoppas och tror att det ska bli en bra lördag länge fram. Vi jobbar hårt för att det ska bli fler förare som vi komma till start med men också för att locka fler som vill komma och titta. Man ska kunna vinna saker på entrébiljetten mixat med musik och andra sidoarrangemang. En ambition är att få barnfamiljer att komma till Pengfors Motorstadion.

Ett bra 2023
Från klubben jobbas det för fullt att få ihop de arrangemang som är tänkt att köras i närtid men även under tidig sommar och längre fram i höst.

– Vi har en bra dialog mot Vännäs Kommun och våra trogna samarbetspartners vilket gör att att vi i styrelsen tror på ett bra 2023. En stark motor i klubbens ekonomi är att vi har fått hit Rally-VM. Det genererar oss en bra post på intäktssidan men det är även kostnader runt detta stora arrangemang, säger Jonas Sundqvist avslutningsvis innan kvällens fotografering vid gamla Tegsbron i Umeå.