Dela:

UTBILDNING. Ännu har vi ett tag kvar till vår & sommar men hos Vännäs MK smider man planer för fullt vad som kommer att hända under 2023. Första kursen som vi kan presentera är ett folkraceläger 6-7 maj.
– Vi körde detta upplägg första gången 2022 vid samma tid och intresset var över förväntan. Självklart hoppas vi att upplagan 2023 blir minst lika bra, säger Emma Lind från ungdomssektionen till vannasmk.se.

Två dagars
Kursen kommer att starta lördag 6 maj kl 10.00 vid Pengfors Motorstadion.

– Förra året hade vi deltagare från Vännäs och Umeå. Men nu känns det som vi kan få intresserade även från Lycksele, säger Emma Lind (bild) och fortsätter:

– När man har gått kursen så kommer man att få licensen för att köra Folkrace. I vår utbildning ingår även brandsäkerhet som inte är ett krav för licensen. Men för oss är säkerhet viktig och det ska alltid finnas resurser nära till hands om olyckan skulle vara framme.

Maxantal
Kursen har satt ett maxantal till 30 deltagare.

– Detta för att vi ska kunna rymmas i våra lokaler.

Något annat att kommentera runt lägret?
– Att upplagan 2022 var vår första och vi har tagit åt av oss av en del synpunkter. Synpunkter är alltid bra. Även om något är bra kan det alltid bli bättre, poängterar Lind.