Dela:

KL 12.18. Det som var tänkt att bli en intervju med Vännäs MK: ordförande Erik Åström (bild) blev istället en krönika från hans sida där han hyllar alla inom klubben som ställer upp i vårt & torrt och även söndag 27 februari klockan 12.18. Håll tillgodo!

Sarsjöliden
VM-helgen närmar sig med stormsteg och snart står vi där på startlinjen när hela Rally Sweden 2022 skall avgöras. SS 19 och powerstage med start i Sarsjöliden, med målgång i Hällfors.

Men innan dess skall ett gäng sträckor köras och vi får en bra uppladdning på lördagen, då vår klubb har ansvaret för sträckan i Brattby under lördagen.

Vi har en lång och gedigen tradition att arrangera Rally-SM, men en VM-deltävling är något helt annorlunda – på alla plan! Bara på de sträckor som vi ansvarar över så har vi mer funktionärer än på ett SM. Trots storleken på arrangemanget har vi har haft en tredjedel av tiden som vi brukar ha på oss att planera ett SM. Lägg därtill att vi får mer och mer uppdrag av Rally Sweden.

Info inom kort
Detta är verkligen ett kvitto på att vår förening går att lita på när det kommer att arrangera tävlingar. Här vill jag rikta ett stort och innerligt tack till alla medlemmar som har ställt upp! En förening är ingenting utan dess medlemmar och utan er hade det inte varit möjligt att genomföra detta.
Ni som har anmält ert deltagande via vår webb så kommer det ut info till er inom kort.

Kl 12:18 på söndag den 27/2 är 120 miljoner blickar riktade mot vår kommun och förening, när Rally Sweden skall avgöras. Större än så blir det inte, men en sak är säker. Bättre förutsättningar för de tävlande går inte att få. Detta tack vare Roland Johansson (bild) otroliga vägarbete på sträckan.

Otrolig stolthet
När tävlingen är över kommer det uppstå ett vakuum och tomhet. För att citera Karin Boye: Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.”
Som ordförande i Vännäs MK känner jag en otrolig stolthet över vår förening och att jag får dela denna VM-resa med er medlemmar!

Tack och vi ses i VM-skogen!

Erik Åström, ordförande, Vännäs MK