Dela:

PREMIÄR 2023. I helgen arrangerade Vännäs MK två rallytävlingar i trakten kring Mullsjö med perfekta
förutsättningar under lördagen och raka motsatsen dagen därpå.
– Det var på något sätt ytterligheterna de här dagarna, tyckte Vännäs MK:s meriterade Jörgen Jonasson vilken som väntat var snabbast båda dagarna i sin Skoda Rally2 Evo.

Växlande väder
Lördagstävlingen bjöd på perfekta förutsättningar medan söndagen inramades av ett kraftigt snöfall och besvärliga förhållanden.
Detta hindrade dock inte Jörgen Jonasson från att hålla sig på vägen och vara klart snabbast båda dagarna som något av träning inför VM-rallyt 9-12 februari.

Tekniska problem
Till Rally Sweden, och då i den historiska klassen för äldre bilar, är också Jörgens klubbkamrat Nils Östgård anmäld med i sin ärrade Opel Kadett GSI med vilken han nu tvingades bryta på grund av drivaxelbrott på lördagen medan det gick bättre då han klass vann och var totaltvåa dagen därpå.

– Men i dag var det svårkört, tyckte Nils som var första bil efter de igensnöade vägarna under söndagens tävling.

Åberg bröt under söndagen
Vi noterar även att Vännäs MK:s Golfförare Magnus Åberg (bild) vann den tvåhjulsdrivna klassen på lördagen men tvingades bryta under söndagen då han tappade oljetrycket medan Erik Sjöström, i en nyare VW Golf-version, körde bra båda dagarna där han var tvåa i klassen
Rally Standard under lördagen och fick revansch och klass vann dagen därpå.
Yngsta förare i helgen var 16-åriga Emma Holmlund från Rödåliden som, sett till sin unga ålder, logiskt inte har speciellt stor motorsporterfarenhet:

– Nej, förra vintern körde jag lite på is och var med i en uthållighetstävling, berättade Emma som hade pushats av Vindelnbon Roger Sandström att nu prova på det här med rallysporten.

Forsgren på startlinjen
Till start kom även Stellan Forsgren (bild) från Kulfors som är en erfaren folkraceförare men…

– Det här är min första rallytävling sedan 1992, då körde jag fem stycken men det gick inte jättebra, skrattade Stellan som nu köpte denna Volvo 940 just före jul och hade hunnit lackera om den.

Anledningen till att Stellan efter 30-års frånvaro från rallystråken nu börjar om är solklar:
– Det är roligt att köra fort men så här i början är det svårt att lita både på bilen och på mig själv, tyckte Stellan som hade unga Linus Rosendal som debuterande kartläsare.

Kommande helg rallygasas det i Boden innan anrika Vännäs Plåt-rallyt körs då nästa lördag 28 januari.

MULLSJÖCUP 2023
» Resultat lördag 14/1
» Resultat söndag 15/1
» Cupställning Mullsjö cup