Dela:

VÄNNÄS. År det något som Vännäs MK har rutin med är att att arrangera stora och små tävlingar. I högsta grad är klubben inblandad i kommande VM-tävling 15-18 februari, men efter den intensiva helg står klubben arrangör för distriktstävlingen Vännäs Plåt Rallyt 2024 (ingår i ÖNBF:s Rally DM, reds anm).
– Denna gång var det jag som drog ”nitlotten” att stå som tävlingsledare, säger Jonas Sundqvist till vannasmk.se.

”Bra skola”
Uttrycket nitlott är en sanning med modifikation. Jonas Sundqvist (bild) är ingen duvunge när det gäller att finnas med i klubbens breda verksamhet.

– Har gått i en bra skola då jag varit biträdande tillsammans med Roland ”Mikro” Åström. Han var en bra läromästare på många plan.

Med titel vice ordförande försöker han avlasta klubbens ordförande Erik Åström som driver Rally Sweden i egenskap av Event Director.

– Nu har jag och Stefan Lindahl tagit ledigt från jobbet i två veckor inför Rally Sweden och göra i ordning de sträckor som Vännäs MK har ansvar för. Nu ska jag genast säga att vi är fler som ställer upp och jobbar för klubben fram till torsdagens inledande SD, Håkmark (Shakedown, reds anm.)

– Det är upp emot 2 500 pinnar i olika slags varianter som ska upp både för de tävlande men även för att underlätta för publik, press mfl.

Lördag 9 mars
Klubbens tävling Plåt Rallyt kommer att gå på sträckor som ”Brattby” & ”Vännäs”. Samma sträckor som körs under Rally Sweden.

– Ett gyllene tillfälle att få chans att jämföra sina egna tider mot de värsta i denna sport.

De tävlande 9 mars väntas komma från Övre Norra men klubben har även med Klassiska Rallycupen.

– Självklart hoppas vi att det finns ett antal åksugna ekipage söderut som vill komma till Vännäs. Totalt hoppas vi på mellan 40- 50 bilar till start brutto,  säger tävlingsledaren Jonas Sundqvist avslutningsvis.

Inbjudan Vännäs Plåt Rallyt 2024 – lördag 9 mars