Dela:

ÅRSMÖTE. Under onsdag kväll den 30 mars höll Vännäs MK sitt årsmöte för verksamhetsåret 2021 i lokalerna hos Hotell Vännäs.
– Det finns en fin historik i Vännäs MK som startade formellt 25 maj 1952. Med anledning av detta kommer klubben att hålla sitt 70-års kalas senare under året, deklarerade den ny omvalde ordförande Erik Åström till vannasmk.se.

Vännäs MK:s ordförande Erik Åström (t.v.) tackade kvällens mötesordförande Ulf Eriksson för ett bra arbete med att leda kvällens mötesagenda för 2021.

Verksamhetsåret 2021
Föreningen med totalt sju ben (styrelse, rally, rallycross, folkrace, drifting, motorcross, Vindeln) kunde presentera sina verksamhetsberättelser där samtliga mer eller mindre handlade om en verksamhet som verkligen drabbats av pandemin.

– Med närmare 700 medlemmar är det en otrolig stor & bred verksamhet som vi håller på med inom bilsport. Nu har jag suttit som ordförande under ett år och blev omvald ikväll. För varje dag som går blir jag bara mera stolt att få tillhöra en sådan här klubb med så många engagerade personer, betonar Erik Åström.

Vännäs MK har ett gott anseende i motorsverige och även inom Vännäs Kommun.

– Vi har fått flera utmärkelser från kommunen och kan slå oss på bröstet vad vi levererar i den löpande verksamheten.

”Kung i baren”
Av naturliga skäl berördes inte den stora tävlingen (läs: Rally Sweden) i verksamhetsberättelsen 2021 – tävlingen kördes februari 2022.

– Det finns en stark person som verkligen bidragit till att vi kunde få denna tävling hit till oss i Västerbotten. Och det är min farbror, Roland ”Mikro” Åström. Ni är säkert bekant med Magnus Ugglas låt ”Kung i baren”. ”Mikro” är verkligen Mr Vännäs MK och vår kung i baren. Vi ska alla ge honom ett cred och ett tack.

Ekonomi 2021
Vännäs MK kan visa upp en omsättning på cirka 634 000 och resultatet blev negativt i storleksordningen 69 000 kronor.

– Visst, vi gör ett minusresultat och det är inte bra. Men vad som framkommit har vår verksamhet mer eller mindre varit pausad p.g.a pandemin vilket självklart syns i räkenskaperna. Vi tror på vad vi håller på med och har lagt ned en hel del pengar i investeringar i våra anläggningar. Utan dessa är jag säker på att vi visat svarta siffror istället för röda, säger Erik Åström.

Föreningen stängde böckerna sista december med ett eget kapital på cirka 420 000 kronor.

» Verksamhetsberättelse 2021

» Dagordning onsdag 30 mars 2022

» Verksamhetsinriktning, budget, omval (2022)