Dela:

PALLPLATS. Simon Olsson i klassen 2150 gjorde bra ifrån sig när det tävlades i Rallycross-SM på Västerås Motorstadion lördag 10 juni.
– Hade en drivaxel som gick av i tredje kvalificeringen som gjorde att jag fick ett svårare utgångsläge i semifinalen, berättar Simon Olsson till vannasmk.se

Bra känsla
Team Simon Olsson kom till start med en bra känsla från tävlingen på hemmabanan Pengfors Motorstadion för två veckor sedan då Mikros Minnesrace kördes.

– I finalen valde jag att ta jokern vid första varvet. Hade en duell med en bil och jag jobbade upp mig till en tredje plats. Men för att jaga ifatt David Hjertberg (Tvärans IF) samt Erik Magnusson (Krokoms MK) kändes som en för stor risk. Tog inga risker och ville försöka landa min tredjeplats vilket även blev fallet.

– En fantastisk rolig dag och det är stort att få tävla mot Sveriges bästa. Sedan att det räckte att ta sig till final och även tredje plats är långt över förväntan, säger Simon Olsson avslutningsvis.

Chassiproblem
Magnus Abrahamsson i samma klass 2150 var inte lika nöjd.

– Det gäller att snabbt glömma denna helg och gå vidare. Mitt problem med chassit har inte varit tidigare, kanske läge att gå tillbaka till det gamla beprövade.

Påkörd i semifinalen
Den tredje tävlande i klassen 2150 från Vännäs MK var Nils Lindmark som också var och nosade på en finalkörning men…

– Tycker att helgen varit bra för min del men tyvärr stolpe ut.

Utveckla?
– Jag blev påkörd i semifinalen. Inte att säga så mycket om när det fem bilar som startar i bredd. Nu får , jag lite jobb för att få ihop den till nästa deltävling i Lycksele (SM-4, 24 juli samt SM-5, 25 juli, reds. anm.)

» Finalresultat klassen 2150 lördag 10 juni 

» Summering klassen 2150 efter tre deltävlingar