Dela:

GLADA MINER. Under lördagen kördes historiens 38:e folkracetävling på Pengfors Motorstadion.
– Jätteroligt att vi är på gång igen, tyckte tävlingsledaren Leif Sjöström efter att den av Nymans Däck presenterade tävlingen genomförts på ett trevligt och sportsligt rättvist sätt.

Banan lerig & hal
Efter ett intensivt regnande dygnet före tävlingen så var banan hyfsat lerig och hal vilket självklart ställde till det en del för förarna där ett 50-tal kom till start.
Det var dock lika för alla och under tävlingen gjorde sig regnet inte påmint förrän det var finaldags.
Där fick vi i herrklassen se Älvsbyns Erik Sundqvist imponera genom att först vinna C-finalen. därefter även B-finalen och bli fina tvåa i A-finalen efter omöjlige Peter Sandow, Umeå AK.

Volvo PV
Här hade vi bästa hemmaföraren i William Norgren på en fjärdeplats i sin härliga Volvo PV.
Till A-finalen tog sig även VMK:aren Mikael Bingebo i sin första tävling på tre år:

– Jag är helnöjd men fick slut på spolarvätska i finalen och dessutom så vinglade en ögonlins i väg, skrattade han.

Damuppgörelsen vanns föga överraskande av rutinerade Jennika Jennerfors, Jokkmokks MS, men här hade vi hemmatjejen Ewelina Nordin på en fin andraplacering trots att hon tappade torkarbladen tidigt i den regniga finalen.

– Självklart trist, men jag är nöjd med dagen, sa Mercedes-Ewelina.

Björn vinnare
Juniorfinalen vanns av Lukas Björn, Södra Lappmarkens MK, men här var inte hemmafröaren Jacob Hennström långt efter på sin silverplacering.

– Det är min bästa placering hittills, sa Jacob som börjat fokraceköra i år och här kom upp i karriärens femte tävling inklusive en racing special.

> Resultat Nymans Däck Racet

Foto: Vännäs MK