Dela:

DELTÄVLING 1. Från idag är det ett stort antal tävlande som klivit in in rallycrossbubblan då Norrlandsveckan 2023 hade sin första tävlingsdag av totalt tre.
– I det stora hela hade jag en bra dag. Det var i det tredje kvalheatet som jag fick en drivaxel som gjorde att jag blev stående, berättar Simon Olsson till vannasmk.se

Semifinal
Efter denna incident fick Simon Olsson starta på yttern i semifinalen men gjorde trots denna startposition bra ifrån sig och mäktade med att ta sig till finalen.

– Det är sällan att det går att köra utan att det händer något med bilen. För mig var det trots allt bra ”plumpen” kom tidigare och inte när det började att dra ihop sig när det verkligen gäller något, menar Simon Olsson.

”Mördande konkurrens”
I Simons klass 2150 är det många som har chans att vinna men när det ska köras final finns det bara sex platser.

– Vi är säkert 15 stycken som kan vinna en sådan här dag. Det är en jäkla bredd och mördande konkurrens.

Andersson & Stenvall
I finalen var det Vännäs MK åkaren Simon Olsson som åkte bäst med Oskar Andersson, Bilklubben Dundret Gällivare, på en andra plats och Oliver Stenvall, Skellefteå MS som knep tredje placeringen.

– De ska definitivt vara med på pallen och speciellt Stenvall då vi körde på hans hemmabana.

Piteå – onsdag 12 juli
Nu blir det att smälta dagens intryck för Simon Olsson.

– Jag är nog en av de minst rutinerade som tävlar i min klass. Det gäller att ladda om efter varje heat och jag lär mig för varje tävling.

Hur mår bilen?
– Tror och hoppas att det blir bara en allmän service när vi går igenom den från i morgon. Nästa tävling är är redan på onsdag men det ska bara bli skoj!

» Resultat 2150 – Skellefteå 9 juli