Dela:

RALLYCROSS. Får några veckor sedan träffade webbredaktionen styrelseledamot tillika vice ordförande Jonas Sundqvist för publicering på klubbens hemsida. Denna gång stämde vi träff hemma i garaget hos Magnus Abrahamsson, 51, eller ”Abris” vilket är det vanliga tilltalsnamnet.
– Vi kan nog säga att det är pappas fel att jag hamnade inom bilsporten, säger Magnus Abrahamsson till vannasmk.se

Boliden
Född och uppvuxen i Boliden som några år senare blev Skellefteå.

– Mitt intresse för motorsporten kom genom min pappa och han investering i en folkracebil. Då var jag runt 15 år. Min pappas intresse avtog och jag väntade in rätt ålder för att kunna köra med hans bil. Några tävlingar blev det.

Flytt till Umeå
Flyttlasset från Skellefteå gick runt 2001 och fyra år senare byggdes huset på Törelvägen i stadsdelen Ersboda.

– Vi var flera som bytte klubb från Skellefteå MS, Magnus Larsson var en som gjorde samma sak. Jag blev kontaktad av ”Mikro” (Roland Åström, reds. anm) att komma till Vännäs MK och jag har nog snart 15 år i klubben, säger Abrahamsson.

BMV – 2150
Den bil som får alla kärlek (och pengar) är hans svarta BMV som införskaffades hösten 2016.

– Vi har nog hunnit med runt 40 tävlingar tillsammans.

Finns det ett intresse att uppgradera till en nyare bil?

– Det finns alltid och jag har gjort två seriösa försök på senare tid. En bil söderut och en norrut men jag har fått nobben av bägge.

”Fin klubb”
Magnus Abrahamsson trivs som fisken i vattnet hos Vännäs MK.

– En fin klubb med en bra sammanhållning. Nu när vi tappat vår vän ”Mikro” är det viktigt att alla måste hjälpas åt för att driva klubben ett steg framåt.

Du själv är sammankallande för Rallycross / Crosskart och bidrar med ett strå till stacken, kommentar på detta?

– Inte så betungade och det är många fler stor tar ett större ansvar i mina ögon. Men är vi många som hjälps åt då blir detta bra.

Soffan är skön
Under säsong blir det många timmar i garaget .

– Ska jag vara ärlig har jag aldrig räknat men att få hålla på med denna sport är så roligt men visst är det skönt när rallysäsongen är slut. Soffan är skön men hade jag lagt några timmar under vinteruppehållet hade det blivit mindre panik när en ny säsong ska börja. Det borde jag ha lärt mig vid det här tillfället (skratt).

Rallycross-SM
Helgen 29-30 april var Magnus och tävlade i Strängnäs.

– Planerar även att köra i Västerås 11 juni (en dag) samt i Lycksele 24-25 juli samt slutfinal i Finnskoga helgen 26-27 augusti.