Dela:

PENGFORS. Vännäs Motorklubb och Pengfors Motorstadion stod under söndagen värd för en DM-tävling i rallycross där hemmaförarna Magnus Abrahamsson och Magnus Larsson belade en andra-respektive tredjeplats i sina klasser.
– I dag var det lite stolpe ut för mig, men jag har haft flyt tidigare så det jämnar väl ut sig i längden, kommenterade Abrahamsson efter tävlingen.

Mikros Minnesrace
Vännäs MK arrangerade i början av juni sin årliga DM-tävling i rallycross och då som ett minnesrace för i vintras bortgångna Roland ”Mikro” Åström.

– Jag hade då inte kört rallycross på länge men ville ställa upp till ”Mikros” minne, sa Magnus Larsson som då körde mycket bra och blev tvåa med sin Audi A4 med hemvist i den supernationella bilklassen.
Något som gav motorbyggaren Magnus Larsson blodad tand…

– Visst, jag har kört hela DM-serien även om jag då bara hade tänkt köra den tävlingen.
Och…
– Redan nu har jag också bestämt att satsa ordentligt på hela nästa års DM-serie, skrattade Magnus.

Reserv för Skellefteå MS
När Vännäs MK nu stod bakom ytterligare en DM-tävling var det som reserv för Skellefteå MS vilka ställde in sin planerade tävling på midsommardagen där denna dags trista konstaterande var att endast 18 bilar kom till start efter att hela tio avanmälningar ramlat in.

Det blev med andra ord en tämligen snabb tävling där Magnus Larsson utan problem tog sig till ännu en final men där inte riktigt kunde hänga med segrande Andreas Gunnarsson – tävlande för Skene MS men boende i Lycksele – och Lycksele MK-veteranen Anders Nilsson vilka belade prispallens två översta platser.

”Nöjd med tredjeplatsen”
– Men jag är nöjd med tredjeplatsen, det är verkligen skitkul att köra rallycross, sa Vännäs MK:s Magnus Larsson som i klubbkamraten och veteranen Lars-Erik Zingmark – debuterade i rallycross 1982 – hade sällskap i finalen.

– Det var på tiden, det var ett bra tag sedan jag tog mig till en final, sa ”Zinken”.

I 2150-klassen hade Gällivareföraren Oskar Andersson en riktigt bra dag och var tämligen överlägsen i samtliga körningar och vann också finalen säkert med Vännäs MK:s Magnus Abrahamsson på andraplatsen.

– Jag summerar den här dagen med ett både och, funderade ”Abris” som var belåten med andraplaceringen men tyckte att det varit lite väl mycket ”stolpe ut”.

– Punkteringen i tredje kvalsvängen gjorde att jag fick en sämre startposition i semifinalen och därefter även i finalen och då blev det svårt. Tidigare år har jag haft mycket flyt varför det jämnar ut sig, sa Abrahamsson som är med i 2150-klassens toppstrid i DM där finalen i Lycksele sista helgen i september återstår.

Höljes nästa
Innan dess väntar dock SM-finalen i värmländska Höljes redan kommande helg för Magnus Abrahamsson och klubbkompisen Simon Olsson som denna dag stod över eget tävlande och istället var funktionär.

– Jag kan ändå inte vara med i DM-finalen då det krockar med Back-SM-finalen där jag leder
inför avgörandet i Lima, sa Simon.

På tal om funktionärer så räknade tävlingsledaren Erik Åström ut att antalet tjänstgörande, i olika roller, denna dag var hela 53 bakom ett lyckat arrangemang som var värt fler deltagare.

» Resultat Rallycross DM – söndag 27/8