Dela:

PENGFORS MOTORSTADION. Ute aktiviteter är alltid en prövning när det gäller väder mm. Första tävlingsdagen av Vännäs MK:s Folkracetävling Vännäsdagarna-Racet blev en blöt tillställning med regn redan från tidig förmiddag.
– Ösregn hela dagen och jag har hört en siffra som sade 30 mm nederbörd, säger Joakim Åström från arrangerade VMK till vannasmk.se.

Fyra kvalheat blev tre
I inbjudan och planeringen av denna tävling 11-12 juli har det framgått att det skulle köras fyra kvalheat torsdag och tre heat fredag.

– Vädret ställde som sagt till det och vi mäktade bara med tre heat idag, säger Joakim Åström (bild) och fortsätter:

– Hela 79 stycken tävlande idag och jag tror att det kan bli samma siffra även till fredag.  Fredag bjuder på tre kvalheat plus finaler. När det gäller vädret verkar vi kunna få uppehåll. Tyvärr kommer inte banan att hinna torka upp men från kl. 05.00 fredag sätter vi igång från klubben att med maskiner mm göra banan så bra bara det går.

Resultat / telefon
Allt om tävlingen när det gäller anmälda förare, resultat mm går att hitta igen via RaceOffice.se

– Om vi har någon som undrar om övrigt runt vår tävling är det bara att ringa till mig på 070-622 9310. Kan jag inte svara lotsar jag vidare frågan till annan inom Vännäs MK, säger Åström avslutningsvis.