Dela:

PENGFORS MOTORSTADION. Alla vägar leder till Rom är ett uttryck som kommit att bli ett bevingat ord. Detta går nästan att överföra till klubbens verksamhet då många av klubbens arrangemang sker på vår egen motorstadion.
– Känner att i min roll som omvald ordförande att vår verksamhet ger kraft och energi att försöka föra klubben till nästa nivå, säger Erik Åström till vannasmk.se.

Tre tävlingar
I den annons (se längre ned i denna nyhet, reds. anm.) som kommer ut i tidningen Västerbottningen denna vecka går att att läsa sig till att Vännäs MK laddar med tre arrangemang med start från första helgen i juni. Redaktionen passade på att ringa upp en ansvarig i varje sportgren samt att även klubbens ordförande fick chans att uttala sig.
Håll tillgodo!

Roland ”Mikro” Åström, Rallycross

– Vår tävling var tänkt att köras lördag 28 maj men med få anmälda valde vi att flytta tävlingen en måndag framåt, eller mera exakt till söndag 26 juni.
– Denna helg blir en slags jubileumshelg då det är 50 år sedan den första tävlingen kördes på Pengfors.
– Jag kommer att inom några dagar lägga ut vårt nya datum via de kanaler som finns inom vår motorsport. Naturligtvis hoppas jag att vi kan locka några förare söderifrån.

Lennart Fransson, Racingspecial
– Tisdag 14 juni kommer att bli en trevlig kväll, det känner jag redan nu. Lättsam och enkel sport där alla bilar får köra och detta på tid.
– Nu har vi inte längre någon pandemi vilket jag hoppas kan locka vår publik att komma och kika igen. Naturligtvis kommer vi hålla vår kiosk öppen vilket är en viktig servicefunktion.
– Kan vi bli 25-30 bilar är jag nöjd men hoppas naturligtvis på fler. Enda skillnaden är att kvällen blir lite längre men ett litet problem när det snart är ljust dygnet runt.

Jonas Lindgren, Folkrace
– Att vi inom vår sportgren ska få börja träffas och tävla igen känns nästan overkligt efter pandemin. Att vi själva genomförde en kurs för nybörjare på ungdomssidan för några veckor just på Pengfors går bara att summera som en succé.
– Om jag är är rätt uppdaterad har vi skrivande stund lite segt med anmälningar till helgen 4-6 juni men jag hoppas att det släpper. Nu till helgen (21 maj, reds anm.) ska jag själv köra avrostningsracet i Lycksele. Vi ska komma ihåg att många under pandemin har avvaktat med att göra i ordning sina bilar men märker man att i och med att tävlingen i Lycksele körs kanske detta ger ringar på vattnet till vår tävling två veckor senare. 

Erik Åström, ordförande
– Vi höll årsmöte onsdag den 30 mars där verksamhetsåret 2021 avhandlades och lades till handlingarna. Vi har hunnit med att hålla ett konstituerande möte och i övrigt sjuder det för fullt i våra olika sportgrenar.
– 2022 är ett speciellt år för Vännäs MK då klubben firar 70 år. Styrelsen håller på att planera för vår festkväll men svårigheten är att hitta ett datum då vi kan bli så många som möjligt kontra att detta stämmer och fungerar för vår samarbetspartner Hotell Vännäs.
– Utbetalning från Rally Sweden har fullföljts enligt vårt avtal / vår arbetsinsats. Detta har gett skjuts i kassan. Men vi vet att banan på Pengfors Motorstadion kräver underhåll samt att vi kommer att avsätta medel till den kommande festkvällen (70 år, reds. anm.).