Dela:

PENGFORS. Ett 50-tal förare kom till start när VMK under söndagen arrangerade folkracetävlingen
Nymans Däck Racet. Hemmasegrar i VMK:s färger blev för B-O Näslund i seniorklassen, Ewelina Nordin bland damerna och Patrick Andersson i superseniorernas uppgörelse medan juniorklassen gick
till Alvin Olofsson, Södra Lappmarkens MK.

Många intressanta körningar
Vädret var sett till årstiden riktigt bra, banan likaså och vi bjöds på många fartfyllda och intressanta körningar i de totalt 33 heaten.
Damklassen såg hemmaföraren Ewelina Nordin vinna alla sina tre kvalheat men när A-finalen startade kom Irja Wistermar iväg först på startrakan, men…

– Jag höll full gas, vägrade släppa över krönet, sa Ewelina som redan där tog hand om ledningen och sedan var det mer eller mindre en defilering fram till en klar Ewelinatriumf efter att hon nu, för andra gången någonsin, vunnit alla körningarna under en och samma dag.

– Jag gjorde det här på Pengfors för några år sedan också, berättade Ewelina.

Visst manfall
Superseniorerna noterades för visst manfall men VMK-förarna Patrick Andersson och comebackande Johnny Frank bjöd under finalens inledningsvarv på en riktigt tuff fight, men till sist gick Patrick segrande ur striden med klar marginal och det blev det även för Alvin Olofsson i juniorklassen men det först efter att klart ledande Ludwig Bergström, klubbkamrat i Södra Lappmarkens MK, fått stopp på sin Volvo PV under sista varet!?

Bland juniorerna tog debuterande Saga Rönnberg VMK:s bästa placering genom att bli fyra. VMK:s veteran B-O Näslund var sist in A-finalen.

– Det gick, så att säga, blygsamt för mig i kvalheaten, sa B-O (bild) som höll på att skruva i sin Saab långt in på lördagskvällen för att kunna komma till start.

– Det var andra tävlingen med den här bilen, i den första gick i princip allting sönder, suckade B-O som dock hade förträngt det nu när det var finaldags.

Först i spåret
Han kom dock inte speciellt bra iväg med sin Saab men efter ett kort tag var B-O Näslund först i spåret och till sist togs segern med stor marginal före Ivar Nilssen, Umeå AK, och med  Henrik Petersson, Södra Lappmarkens MK, som finaltrea.

– Gubben kan än, log B-O när han klev ur vinnarbilen och meddelade att det här fick vara årets sista tävling.
Från seniorernas A-final kan också noteras att det Nilssonska släktteamet hade all otur i världen då Anton Nilsson – som vunnit alla tre kvalheaten – ledde finalen då han fick punktering på vänstra bakhjulet medan Antons morbror Marcus också fick problem och tidigt körde av banan och bröt.

DAGENS TÄVLING – PENGFORS MOTORSTADION
» Resultat
» Bildsvep
» Drönarfilm