Dela:

PENGFORS. Denna söndag arrangerade Vännäs MK en racing specialtävling på Pengfors Motorstadion
inramat av en blöt väderlek som inte var den mest trivsamma.
– Nej, det blir trist för alla när det regnar och blir så här halt, tyckte Vännäs MK:s Roland ”Mikro” Åström.

Svårkört
Det var, som sagt, regnigt och därmed logiskt riktigt halt och svårkört vilket förmodligen också var en orsak till att antalet deltagare nu inte blev det drygt 20 som hade anmält sig utan bara drygt hälften.
Jörgen Jonasson avslutade denna säsong årets säsong med att lufta sin Skoda Fabia Evo 2 och var föga överraskande snabbast av alla med tiden 1.13,99.

– Det har inte varit mycket tävlande för mig i sommar och nu är det definitivt färdigt för i år, sa Jörgen som nu kommer att skicka bilen till Finland för en total genomgång.

– Vi har haft vissa turboproblem som vi måste komma tillrätta med.

Rally Sweden i siktet
Jörgens tankar (bild) är redan framme vid kommande vinters upplaga av Rally Sweden:

– Så är det givetvis, jag kommer att köra de lokaltävlingar som arrangeras i januari för att få upp farten innan VM-tävlingen här hemma.

Näst bästa tiden denna dag hade folkracetränande Marcus Nilsson medan Nils Östgård var snabbast i Appendix K-klassen och totaltrea i sin Opel Kadett GSI.

– Det har varit en del turer men nu är det med denna Opel Kadett jag kommer att tävla i vinter och det med historiska klassen i Rally Sweden som det stora målet. Nackdelen är att jag inte kan vara med i SM-tävlingar med kadetten men det får jag ta, sa Nils.

Slutspurt för barmarkssäsongen
Klassegrar blev det denna dag även för Vännäs MK-duon Conny Eriksson (Rally 2wd) i sin Volvo 940 och Opel Kadett-föraren Lars-Erik Zingmark (Rallycross 2400).

Kvar på årets tävlingskalender vad gäller denna disciplin, racing special, är i Övre Norra-regionen en tävling i Lycksele 1 oktober medan vi på Pengfors Motorstadion kan se fram mot en uthållighetstävling, enkel bilsport, lördag 8 oktober innan barkarmasäsongen 2022 är definitivt stängd och över.

PENGFORS MOTORSTADION 18/9
» Resultat RAS
» Bildsvep