Dela:

MOTORINTRESSE. I lilla Vännäs med ca 9 000 boende i kommunen finns det ett stort och genuint motorintresse sedan många år tillbaka. Att Vännäs MK också har ett namn utanför kommungränsen är vi ganska säkra på. Ett bevis på detta var då Göran Hejde, 70, boende i Gråbo (ca 3 mil från Göteborg, reds. anm.) ville börja gilla VMK på Facebook – med detta klick vår 1 000:e följare.
– Tror att det var en häftig bil på någon bild som triggade mig förra veckan, drar sig Göran tillbaka i minnet när frågan ställs från vannasmk.se varför han ville börja följa Vännäs MK.

Medveten om Vännäs MK
Göran Hejde tog sin licens 1968 eller 1969.

– Har sedan dess varit medveten om klubben norrut. Min bana till motorsporten kom från raggarturerna på fredagarna i Göteborg. När jag slutade med detta liv ville jag fortsätta med motorsporten och var som mest engagerad under 70-talet i Västsverige och då mestadels som funktionär, säger Göran Hejde (bild).

Flera sportgrenar
Varje ”ben” inom motorsporten har sin tjusning enligt Hejde.

– Under de första åren körde vi för GMF ( Göteborgs Motor Förening). Då förväntades att om vi inte åkte själva, så skulle vi ställa upp som funktionär. Dvs vi som åkte rally satt som funktionär vid Bil-O tävlingar !Men det blev rätt mycket rally åka ändå, menar Göran Hejde.

– Rally kör du mot dig själv och klockan. Racing blir mera intensiv och mot andra förare samtidigt.

– När jag åkte KAK rallyt 1975 (som kartläsare. Nuvarande Sweden Rally, reds. anm.) vann Björn Waldegård före Per Eklund och Stig Blomqvist , som till Lancias stora förvåning tilläts fightas om placering (inga stallorder där inte).

MK Vättle
Göran var inte rädd för att hugga i när det gällde hans motorintresse.

– Hann med ett antal uppdrag för vår motorklubb MK Vättle, bl.a. ordförande!

– Har under åren hunnit träffa många fina idrottsmän och motorsupporters!

Vinnaren får ett pris
Tidigare har vi från webbredaktionen utlovat ett pris skänkt från VMK-styrelsen till den 1 000:e följaren.

– Vi kommer att så fort som möjligt kunna posta i väg vårt pris till Göran som började följa oss ”skarpt” från förra veckan, säger klubbens webbmaster Mats Ragnarsson och fortsätter:

– Skoj att vår verksamhet inom Vännäs MK drar till sig uppmärksamhet lokalt men även från andra delar av Sverige

Bilderna nedan kommer från Göran Hejdes fotoalbum