Dela:

RACINGSPECIAL. Ett 25-tal bilar från olika bilsportdiscipliner och klasser kom till start när Vännäs MK under tisdagskvällen arrangerade säsongens första racingspecialtävling på Pengfors Motorstadion.
Ett gäng gassugna förare i sina rally- och rallycrossbilar kom till Pengfors där det vid kvällens bokslut bara skilde en ynka hundradel mellan kvällens två snabbaste ekipage.

Vestin på hugget
Ö-vikar´n Roger Vestin, i sin Mitsubishi Evo IV, klockades redan i sin första körning för den snabba tiden 1.08,46 och var med det i ledning inför tredje och avgörande heatet där Vännäs MK:s Marcus Nilsson, också i en Mitsubishi, laddade från tårna men fick med 1.08,47 ge sig med en futtig hundradel i den fyrhjulsdrivna rallyklassen och även totalt denna kväll.

Bland de tvåhjulsdrivna rallybilarna var Joakim Persson, Umeå AK, i sin Volvo 240 snabbast denna kväll med 1.11,47 med Vännäs MK:s Fordförare Nils Östgård som tvåa och Anders Sjöbom, MK Nordjämten, som trea.
Bland VOC-klassens Volvobilar kom veteranen Anders Nilsson från Lycksele att triumfera med 1.14,00 där han hade en segermarginal på 45 hundradelar före norrbottningen Andreas Pettersson.

”Still going strong”
Umeå AK:s Volvoveteran Anton Mattson visade ännu en gång att han är still going strong då han var snabbast bland de ärrade Appendixbilarna.
I rallycrossens 2400-klass var Andreas Gunnarsson, Skene MS, vassast för kvällen med hemmaföraren Magnus Bokeskog som tvåa medan vi i 2150-klassen räknade in en hemmaseger genom BMW-föraren Simon Olsson som med sin tid 1.09,59 var totaltrea denna kväll.

» RESULTAT PENGFORS 14 JUNI