Dela:

ÅRSMÖTE. Under tisdag kväll 26 mars avhandlade Vännäs MK sitt årsmöte gällande 2023 med sedvanliga årsmötespunkter. Till mötesordförande valdes Ulf Eriksson som på ett sedvanligt proffsigt sätt ledde kvällens formella punkter och såg till att allt gick rätt till.
– Tror att det var mitt tredje år som mötesordförande, sade Ulf Eriksson till vannasmk.se.

Dagordning
Kvällens möte hade 17 punkter på dagordningen. Några gick snabbt, några lite längre beroende på dignitet.
Till mötet fick alla en chans att ta del av den fina verksamhetsberättelsen som styrelsen tillsammans med klubbens revisorer framtagit som underlag för att få insyn i verksamhetsberättelserna för Styrelsen, Rally, Rallycross, Folkrace, Drifting, Motorcross, Vindelnsektionen samt Ungdom.

– Bra uppstyrt helt enkelt, ansåg Ulf Eriksson om klubbens breda verksamhet.

Ekonomi
Klubben visade en omsättning på ca 1,7 miljoner och ett plusresultat på ca 14 000 kronor.

Då klubbens kassör André Hennström med kort varsel fått förhinder att närvara och svara på frågor runt ekonomin tog ordförande Erik Åström det ansvaret och mötte upp runt de frågor / funderingar som kom fram.

– Precis som vanligt lägger vi en hel del pengar på att underhålla våra anläggningar i form av Pengfors Motorstadion samt Flakabäck Motorstadion i Vindeln berättade Erik Åström.

Mötet godkände ekonom och gav ansvarsfrihet utifrån revisorernas (läs: Jörgen Jonasson & Hans-Inge Smetana) revisionsberättelse.

Klubben budget 2024 beräknas rulla runt innevarande år på ca 1,6 milj. och visa ett plusresultat på ca 10 000 kr.

Styrelse – om- & nyval
Erik Åström omvaldes till ordförande för ett år. Ledamöter sittande är Jonas Sundqvist, Nils Sandström, André Hennström (kassör). Moa Fransson, Boel Renlund Granath (sekreterare) samt Nils Östgård valdes om på två år. Emma Lind nyval på två år.

Suppleanter är Emelie Eriksson sittande och nyval Lina Sundqvist på två år.

Revisorer omval på ett år: Jörgen Jonasson (sammankallande) samt Hans-Inge Smetana.

Valberedning, omval ett år Stellan Forsgren (sammankallande) samt Erik Lennartsson (nyval).

Priser & blommor
En av de sista punkterna för kvällen var utdelning av ett stort antal priser & blommor och där namn / prestationer lästes upp där vi kunde notera att Simon Olsson blev hedersmedlem efter att vunnit ett Back SM-guld i klassen 2150 i sin BMW E36. Stort grattis till Simon plus alla andra från webbredaktionen!

Efter det att Ulf Eriksson avslutat mötet bjöds det på räkmacka samt kaffe i i de trevliga lokalerna hos Hotel Vännäs där klubbens möte i traditionens tecken genomfördes.